Puzsér Róbert

független főpolgármester-jelölt

Azért indultam el ezért a közhivatalért, mert egy élhető, emberi léptékű és zöld városban kívánok élni. Nem akarok főpolgármester lenni, de készen állok arra, hogy az legyek, ha a budapestiek a Sétáló Budapest programjának bizalmat szavaznak. Ha nem, akkor nem leszek politikus, nem ülök be a Városházára ellenzéknek, hanem visszatérek a kulturális térbe. Számomra ez nem megélhetési stratégia, nem karrierlehetőség, hanem szenvedély és küldetéstudat. Terveim szerint itt leszek öt év múlva, és itt leszek tíz év múlva is, mert hiszem, hogy amint a bolygó, úgy Budapest jövője is vagy zöld, vagy semmilyen.

Kampányom további célja, hogy kulturális és politikai precedenseket teremtsek. Többek közt a centrum megképzésével, az agymosó politikai marketing eszközeit nélkülöző kommunikációval, azzal, hogy maximális átláthatóságra törekszem, azzal, hogy nem üres ígéretekkel, nem szociális hergeléssel és nem polgárháborús uszítással próbálok szavazatokat szerezni, hanem könyörtelen őszinteséggel és a polgárháború lezárására tett kísérlettel.

Nyilván nehéz lesz, nyilván a politika belső logikája kompromisszumokra fog kényszeríteni, de hiszem, hogy ezt kell tennem, mert a politikai elit oly mélyen elaljasult, oly mélyen cinikus és korrupt, hogy kívülről bekiabálni, publicisztikákat írni, tévé- és rádióműsorokat szerkeszteni már kevés. Nekünk, civileknek kell beszállnunk a politikába, hogy megváltoztassuk azt – de csak akkor, ha van tervünk a kiszállásra is.

Szavazz Puzsérra, mert…

  • …a Sétáló Budapest program világos, megvalósítható, és egyértelműen számonkérhető.
  • …Budapest fuldoklik, de Sétálóvá átalakulva sokkal élhetőbb lesz.
  • …a balos-jobbos érdek- és szekértáborokkal szemben ő képviseli a megalkuvás nélküli centrumot.
  • …Tarlós István betokosodott városüzemeltetését modern vízióra és átgondolt fejlődésre cseréli.
  • …a Sétáló Budapest program a választási eredménytől függetlenül is a város elkerülhetetlen jövőjét vizionálja.

Ne szavazz Puzsérra, mert…

Hírlevél feliratkozás